5x waarom inzicht in het brein cruciaal is

Inzicht in cognitieve vaardigheden is zo enorm belangrijk om heel uiteenlopende redenen, zowel in professionele als privécontext. Lees hier meer en ga meteen aan de slag met je eigen Breinprofiel.

Dat je brein een belangrijk orgaan is, moet ik je wellicht niet vertellen. Zonder brein was er van jou geen sprake. Zoals we eerder al schreven, is het brein ook een schatkist aan informatie wat betreft gedrag van mensen op de werkvloer. 

De prefrontale cortex van onze hersenen bestaat uit 16 cognitieve vaardigheden die samen onze executieve breinfuncties vormen. In mensentaal: deze functies maken doelgericht en efficiënt gedrag mogelijk. Wow, dat is super belangrijk op de werkvloer hoor ik je zeggen? Inderdaad! 

Maar wat doe je dan met al deze relevante inzichten? In deze blog lichten we vijf belangrijke redenen toe waarom inzicht in het brein cruciaal is, en wat je er dan mee kan doen.

1. Zelfinzicht als basis voor succes

We kunnen het niet genoeg zeggen: zelfinzicht is de basis voor succes. Niet alleen op professioneel vlak trouwens, ook in al je andere relaties (met familie, vrienden, je kinderen of partner) is jezelf kennen zo belangrijk.

Hoe meer zelfinzicht je hebt,hoe beter je weet waarop je best inzet en wat je best vermijdt. Inzicht in je brein leert je waar je van nature meer of minder aanleg voor hebt.

Hierdoor weet je wat jij met meer gemak en energie zal ontwikkelen dan anderen. Het zegt nog niet waar je vandaag goed in bent, wel wat je met meer gemak zal kunnen ontwikkelen. Het brengt dus potentieel in kaart.

2. Professionele Oriëntatie

Misschien ben jij in je huidige functie gerold en heb je geen idee of je dit voor de rest van je loopbaan wil blijven doen. Of je voelt misschien dat je niet helemaal op de juiste stoel zit, maar kan zelf moeilijk benoemen hoe dat komt. Inzicht in je brein leert je volgende zaken die cruciaal zijn in je verdere oriëntatie:

1. Gedrag dat je nog niet toont, maar waar je wel natuurlijke aanleg voor hebt. Zet hier in de toekomst dus vooral op in, je zal deze zaken sneller en met meer energie ontwikkelen dan anderen!

2. Gedrag dat je nog niet toont en waar je ook weinig natuurlijke aanleg voor hebt. Blijf hier zoveel mogelijk van weg, deze zaken leren zal van jou meer energie en moeite vragen dan van mensen die hier meer natuurlijke aanleg voor hebben. Deze zaken laat je dus best ook gewoon aan hen over.

3. Gedrag dat je reeds toont en waar je ook sterke natuurlijke aanleg voor hebt. Blijf dit gedrag vooral tonen en zet nog verder in op ontwikkeling hiervan; het kost je wellicht veel minder energie dan anderen. Of beter nog: jij krijgt hier waarschijnlijk energie van. Misschien zijn er manieren om deze zaken nog meer in je huidige job of context binnen te brengen zodat je hier in de toekomst nog meer op kan focussen?

4. Gedrag dat je reeds toont en waar je minder natuurlijke aanleg voor hebt. De kans is groot dat je hier in energieverlies zit, bekijk dus hoe je dit aspect kan minimaliseren. Vaak zien we in onze coaching trajecten mensen die al jaren iets doen waar ze ook erg goed in zijn. Toch zitten ze in energieverlies en kunnen ze niet benoemen waarom. Het Breinprofiel wijst dan meestal al heel snel uit dat ze niet ingezet worden op natuurlijk maar wel op aangeleerd gedrag. Ze zijn goed in wat ze doen, maar het zit niet in hun natuurlijke aanleg en ze zitten dus in energieverlies. Mogelijks zijn er collega’s die hier meer aanleg voor hebben en dit dus met gemak kunnen ontwikkelen. Als jij deze taken aan hen kan doorgeven: geweldig toch? 

3. Meer Focus

Heel wat cognitieve vaardigheden in de prefrontale cortex hebben een al dan niet directe link met je aanleg om te kunnen focussen en je aandacht te richten.

Afhankelijk van voor welke cognitieve vaardigheden jij meer of mindere natuurlijke aanleg hebt, zal jij andere triggers tot afleiding hebben. Waardoor jij moeite hebt met focussen, is neurologisch bepaald. Inzicht hierin helpt je dus de juiste oplossingen te zoeken voor meer focus en efficiëntie.

Ben jij van nature eerder afgeleid door externe prikkels of eerder door interne stimuli? Weet jij dan of je eerder tips moet zoeken en toepassen die externe of interne stimuli afblokken? En in welke mate ben jij van nature stressbestendig of draai je hier op aangeleerd gedrag? Allemaal relevante inzichten. 

Tijdens onze Masterclass Hocus Focus kan jij je eigen breinprofiel in kaart brengen via online games. Vervolgens gaan we met deze persoonlijke inzichten aan de slag in ons online traject waar wij je – op maat van jouw unieke noden – leren focussen zodat je terug rust kan vinden in je hoofd.

4. Efficiënter Delegeren

Bovenstaande inzichten leren je welke zaken je dus best delegeert naar collega’s of medewerkers; of welke zaken je kan uitbesteden aan anderen. De kost van uitbesteden is wellicht kleiner dan de kost die je ervaart (in tijd en energie) bij het doen van zaken waar je minder aanleg voor hebt.

Het is enorm waardevol om in je team zicht te krijgen op de verschillende Breinprofielen en waar complementariteit zit in natuurlijke aanleg van jezelf en collega’s. Zo leer je steeds sneller inschatten welke zaken je beter zelf doet (ook al is het misschien de eerste keer – je zal bepaalde zaken snel onder de knie hebben als je er aanleg voor hebt) en welke zaken je beter doorgeeft aan anderen (die er op hun beurt wel energie uit halen). 

5. Doelgericht selecteren

Wanneer we een bepaalde functie of rol in de organisatie analyseren, kunnen we de vereiste of gewenste competenties linken aan cognitieve vaardigheden. Zeker wanneer er sprake is van een krappe arbeidsmarkt, is het erg verruimend om naar cognitieve vaardigheden te gaan kijken. Je trekt op die manier wellicht mensen aan die op papier nog geen ervaring hebben met de materie, maar we weten wel of ze in meer of mindere mate aanleg hebben om de nodige competenties met gemak en energie te ontwikkelen. We brengen dus het potentieel in kaart van mogelijke medewerkers.

Daarnaast is het ook heel nuttig om in het Breinprofiel van kandidaten voor een functie naar complementariteit te zoeken met de rest van het team. Waar hebben weinig mensen in het team natuurlijke aanleg voor? Waar zitten ze dus momenteel puur op aangeleerd gedrag te werken? Heeft de kandidaat hier misschien net wél natuurlijke aanleg over en gaat hij of zij dit dus met plezier en gemak overnemen van andere collega’s? Ideaal!

Hopelijk ben je intussen overtuigd van het belang van neurologische inzichten. Op zoek naar meer informatie? We schreven ook andere blogs waarin we kennis over het brein delen. Lees bijvoorbeeld de blog ‘Growth Mindset – Of toch niet?‘, de blog ‘De kracht van Neuro in HR‘, ‘Aandacht A.U.B.‘ of ‘Breintest vervangt klassieke IQ test’.

Wil je liever meteen zelf aan de slag gaan met je eigen unieke Breinprofiel? Dat kan ook! Er zijn twee manieren:

1. Vraag meteen je eigen Breinprofiel aan. Je krijgt een uitnodiging naar de online games, waarna je een persoonlijk adviesrapport krijgt. Meer informatie vind je hier.

2. Nog beter: combineer de inzichten van je eigen Breinprofiel met de Masterclass Hocus Focus. Wanneer je je inschrijft voor de Masterclass is het Breinprofiel sowieso inbegrepen. Dit omdat we geloven dat focus management tips enkel werken wanneer je zicht hebt op je eigen cognitieve vaardigheden. Meer informatie over de Masterclass vind je hier.

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email