De kracht van Neuro in HR

Gefeliciteerd! Je hebt nu een miljoen meer neuronen dan toen je deze zin begon te lezen. Je brein, het cruciale orgaan in je lichaam is niet enkel het controlepaneel voor elk ander systeem in je lichaam, het is ook het huis van je geest en gedachten.

Gefeliciteerd! Je hebt nu een miljoen meer neuronen dan toen je deze zin begon te lezen. Je brein, het cruciale orgaan in je lichaam is niet enkel het controlepaneel voor elk ander systeem in je lichaam, het is ook het huis van je geest en gedachten. Onze hersenen zijn de opslagplaats van ons geheugen, de connectie met onze zintuigen, de regisseur van onze drijfveren. Het brein blijft in veel opzichten nog een mysterie en we zullen het nooit helemaal begrijpen – toch is er al heel wat informatie voor handen. Fascinerend, niet?

SAY WHAT?!

Dat dachten wij ook toen we vaststelden dat HR quasi niets doet met al deze inzichten. Daarom integreren we als WayFinders het neurologische aspect consistent in onze aanpak. Ongeacht of het om selectie, potentieelinschatting of ontwikkeling van medewerkers gaat. Het is een cruciaal puzzelstuk om een genuanceerd geheel te kunnen leggen.          

Je vraagt je nog steeds af waarom? Omdat we met mensen werken, en het brein de bron is van emoties en gedrag. Je hebt een lever. Je hebt handen en voeten. Maar je bent je brein.

Het brein is dus een schatkist aan informatie. Even uniek als een vingerafdruk heeft elk brein een eigen combinatie van sterkten en natuurlijke voorkeuren. De interactie tussen brein en omgeving leidt tot gedrag. Gedrag waar we (als collega, leidinggevende of HR) maar al te graag een oordeel over vellen…

NATUURTALENT

Je herinnert je dit ongetwijfeld, of je ziet het bij je (klein)kinderen: we hebben allemaal een natuurlijke aanleg om bepaalde zaken beter en met meer energie te doen, een natuurtalent zeg maar. Was jij vroeger creatief aangelegd, of had je eerder een reken- of taalknobbel?

Als kind stonden we dicht bij deze natuurlijke talenten, maar in onze maatschappij lijken we doorheen onze school- en loopbaan te vervreemden van wat we graag doen en waar we goed in zijn. En hier zitten we dan, in een mooie functie en zoveel jaren ervaring later, maar zijn we gelukkig? Nee, we branden op. Burn-outs ten top. Hoeveel krantenkoppen hebben we nog nodig om in te zien dat een andere aanpak nodig is?

BURN-OUT, OF ENERGY-IN?

De realiteit: burn-out cijfers blijven stijgen met als voornaamste reden werkstress. ‘Wij bieden onze medewerkers nochtans heel wat mogelijkheden en kansen’ hoor ik u denken. Of sterker nog ‘We zijn geen vzw, we zijn niet verantwoordelijk voor het welzijn van mensen, daar moeten ze zelf voor zorgen’.

Ik geef je zelfs geen honderd procent ongelijk: welzijn van medewerkers is een gedeelde verantwoordelijkheid. De rol van HR of werkgever zit in het ondersteunen van medewerkers of hen de nodige middelen te bieden die inzicht geven in natuurlijk potentieel. Om zo weer terug een beetje dichter te komen bij waar ze energie van krijgen en goed in zijn. Doei vervreemding, hallo energy-boost!

OK. EN HOE?

Klinkt goed, maar hoe weten we in godsnaam wat dit natuurlijke potentieel is als we er al jaren van vervreemd zijn en niet de kans kregen dit te ontwikkelen tot een echt talent? We zouden deze blog natuurlijk niet schrijven als we daar geen antwoord op konden bieden.

WayFinders biedt in België een unieke tool die inzicht geeft in de executieve breinfuncties (lees: functies die nodig zijn om efficiënt en doelgericht gedrag te kunnen vertonen). Denk hierbij aan het analyseren van complexe informatie, doelen stellen, werkgeheugen, feedback verwerken, fouten identificeren, snel schakelen in veranderingen of tussen taken, gedane zaken loslaten, stressbestendigheid, enzoverder. We kijken hier niet naar waar mensen vandaag de dag al goed in zijn – dat doen we in één van onze andere puzzelstukken om die genuanceerde puzzel te kunnen leggen.

De tool biedt inzicht in waar iemand van nature – en dus spontaan – meer aanleg voor heeft en wat hij of zij met meer gemak of energie kan ontwikkelen, alsook welke zaken net energie en moeite zullen vragen. Beeld je eens in dat je mensen dit zelfinzicht cadeau kan geven. Of ga zelfs nog een stapje verder en kijk naar de diversiteit binnen je team en wie welke taken best op zich neemt om zo weinig mogelijk energie te verliezen.

GENUANCEERDE PUZZEL

Zoals reeds aangegeven is inzicht in de neurologische talenten van medewerkers cruciaal. We benadrukken graag dat dit één van de puzzelstukken is en best gecombineerd wordt met inzicht in context, identiteit, gedrag en drijfveren. Pas dan zien we de mens achter de mens en kunnen we samen tot conclusies komen. 

Meer weten? Plan meteen een gratis adviesgesprek met ons in of lees hier meer over het Breinprofiel.

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email